Data Store

We zijn bij Basys gewend om te gaan met grote datasets. Factoren van deze datasets kunnen verschillen: snel in doorloop, snel varierend van configuratie of verschillend in aanlevering.

Een ODS, operational data store, is ontworpen om real-time gegevens op te slaan die nodig zijn voor de dagelijkse bedrijfsoperaties. Dit kan bijvoorbeeld gegevens zijn over (kassa) transacties, logbestanden of sensorgegevens. In tegenstelling tot een traditionele data warehouse, is een ODS gericht op het efficiënt opslaan en verwerken van gegevens voor real-time beslissingen, in plaats van het verzamelen en analyseren van gegevens voor lange termijn doeleinden.
Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een operational data store, met name op het gebied van effectiviteit. Hieronder zijn enkele van de belangrijkste voordelen opgesomd:

  1. Snelle toegang tot gegevens: Een ODS is ontworpen om real-time gegevens snel op te slaan en te verwerken, wat betekent dat gebruikers altijd toegang hebben tot de meest recente gegevens. Dit is vooral nuttig voor bedrijfsprocessen die afhankelijk zijn van real-time gegevens, zoals het monitoren van de prestaties van een productielijn of het beheren van voorraadniveaus.
  2. Efficiëntie: Door gegevens direct op te slaan in een ODS in plaats van ze eerst te verzamelen en te integreren in een traditioneel data warehouse, kan de tijd die nodig is om beslissingen te nemen aanzienlijk worden verkort. Dit kan leiden tot een hogere overall effectiveness van bedrijfsprocessen.
  3. Flexibiliteit: Een ODS is vaak veel flexibeler dan een traditioneel data warehouse, omdat het is ontworpen om snel aan te kunnen passen aan veranderende behoeften. Dit betekent dat gebruikers snel nieuwe gegevens kunnen toevoegen of bestaande gegevens kunnen wijzigen zonder dat dit invloed heeft op de overall effectiveness van het systeem.
  4. Schaalbaarheid: een ODS is vaak in staat om grote hoeveelheden gegevens op te slaan en te verwerken om bijvoorbeeld te rapporteren op overall equipment of operation effectiveness. 

In samenvatting biedt een operational data store een efficiënte manier om real-time gegevens op te slaan en te verwerken, wat kan leiden tot een hogere overall effectiveness van bedrijfsprocessen.

Op onze website gebruiken we cookies & relevante technieken om lekker data te kunnen crunchen 📊 Door onze site te gebruiken, stem je daarmee in.