Rapportage tooling is voor rapportage

In #datascience zijn we vaak op zoek naar verbanden, correlaties en/of oorzaak gevolg. Als we getallen omzetten naar lijnen, kleuren, vlakken en/of kleuren maken we #inzicht mogelijk.

Tooling die we voor #datamanagement gebruiken zijn bijv #Excel, #Tableau, #PowerBI & #Splunk. Stuk voor stuk gereedschap die data omzetten in vormen die in één oogopslag iets helder kunnen maken.

Wat bijna altijd zo is, is dat data niet in het #format is zoals je verwacht. Tooling ondersteunt je in je data #transformatie. Denk bijvoorbeeld aan het omzetten van datum-tijd: ten tijde van dit schrijven is het 1666948660779 (seconden sinds 1970). Maar begrijpelijker is 11:17 op vrijdag 28 oktober 2022.

Als je net begint is dit gemakkelijk en kan dit gemakkelijk uitgevoerd worden. Als het groter wordt, wordt het lastiger en kost het meer tijd. Soms raak je zelfs het overzicht kwijt: het kost tijd & je rapportage kan zelfs inconsistent worden.

Onze oplossing is gecentraliseerd #datamanagement. Ons motto: gebruik tooling waar die goed in is. Rapportage tooling voor rapportage, transformaties op een transformator.

Hiervoor biedt Basys o.a. #businessintelligence #datawarehouse aan, zelfs als secure shared service, zie basys.nl/datawarehouse & https://basys.nl/data-secure-shared/